Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Premier Liga Russland

Premier Liga Russland: Zenit St. Petersburg blikt terug op glorierijk seizoen

Zenit St. Petersburg sluit succesvol seizoen af met vierde landstitel op rij

Zenit St. Petersburg heeft het seizoen 2021/22 afgesloten met een nieuwe landstitel, hun vierde op rij in de Russische Premier Liga. De ploeg van trainer Sergei Semak domineerde het seizoen van begin tot eind en eindigde met een voorsprong van 15 punten op naaste belager Spartak Moskou.

Individuele prijs voor Mostovoy

Naast het teamsucces was er ook individuele erkenning voor Zenit-middenvelder Aleksandr Mostovoy. Hij werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Russische Premier Liga. De 22-jarige Rus speelde een centrale rol in het succes van Zenit en was direct betrokken bij 18 doelpunten in de competitie.

Gespeculeerd over toekomst Azmoun

Ondanks het succesvolle seizoen zijn er geruchten dat sterspeler Sardar Azmoun de club zou kunnen verlaten. De Iraanse international is in verband gebracht met een transfer naar verschillende Europese topclubs. Zenit heeft echter verklaard dat ze vastbesloten zijn om Azmoun te behouden.

Transfergeruchten rondom Malcom

Een andere speler die in verband wordt gebracht met een vertrek is Malcom. De Braziliaanse aanvaller heeft indruk gemaakt sinds hij in 2019 bij Zenit kwam. Volgens berichten zou hij in de belangstelling staan van verschillende clubs in Engeland en Spanje. Malcom heeft echter verklaard tevreden te zijn bij Zenit.

Zenit blijft ambitieus

Ondanks de successen van het afgelopen seizoen blijft Zenit ambitieus. De club heeft aangekondigd dat ze willen strijden om de Champions League-titel. Zenit heeft nog nooit de Champions League gewonnen en hoopt geschiedenis te schrijven door de eerste Russische club te worden die de felbegeerde trofee wint.

Conclusie

Zenit St. Petersburg heeft een glorieus seizoen afgesloten met hun vierde opeenvolgende landstitel. Individuele erkenning voor Aleksandr Mostovoy en de speculaties rondom de toekomst van Sardar Azmoun en Malcom bevestigen de status van Zenit als een van de toonaangevende clubs in Rusland. De club kijkt met ambitie naar de toekomst en hoopt geschiedenis te schrijven in de Champions League.


Comments